De Slagwerkgroep is een combinatie van gestemd en ongestemd slagwerk.

 

Onder ongestemd slagwerk valt bijvoorbeeld snar-drum, bass-drum en de groep effectinstrumenten zoals bekkens, beatring, bongo’s, pauken, shakers, cowbel en triangel.

 

Bij het gestemd slagwerk, ook wel de melodiesectie genoemd, komen de instrumenten marching bell, xylofoon, marimba en vibrafoon voor.

 

Al geruime tijd is de slagwerkgroep binnen onze muziekvereniging ook een aparte afdeling.  Wij zijn een vereniging waar iedereen welkom is en kan meespelen, gezellig muziek maken met jong en oud!

De muziek die de slagwerkgroep speelt varieert van speciaal voor slagwerkgroep gecomponeerde stukken tot bekende popnummers. Wij proberen bij elk concert/evenement passende muziek te spelen.

 

Ook is de groep altijd te vinden voor een entertainment act op ons jaarlijks donateurs concert.

Bij deze Slagwerkgroep bestaat naast presentatie vooral het plezier waar op men met elkaar omgaat, door deel te nemen aan verschillende concerten, optochten en serenades. 

De slagwerkgroep staat onder muzikale leiding van instructeur Dick Mengerink

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je de slagwerkgroep  wel eens van dichtbij zien en horen? 

 

 Kom dan gerust eens kijken tijdens de repetitie op Donderdagavond van 19.45 – 21.30 uur in ons eigen muziekgebouw aan de Rekkensebinnenweg 26 in Rekken

 

Voor vragen kun je contact opnemen via e-mail.